În perioada 18-20 octombrie 2019, Teatrul German de Stat Timișoara va
participa la un dublu turneu cu spectacolul Jurnal de România. Timișoara,
regizat de Carmen Lidia Vidu: la Gheorgheni – în cadrul Colocviului Teatrelor
Minorităților Naționale, și la București – la Festivalul Național de
Teatru, ediția 29.
Astfel, în data de 18 octombrie, Jurnal de România va fi prezentat în
cadrul Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale – organizat din doi în
doi ani de către Teatrul Figura Stúdió din Gheorgheni. Prima
ediție a colocviului a fost organizată la Sfântu Gheorghe în anul 1978. Din
anul 2001, Departamentul pentru Relațiile Interetnice al Guvernului României a
inițiat reînnodarea evenimentului.
Programul cuprinde, de regulă, 23 de spectacole, lansări de carte, concerte, târg de cărți și workshopuri, încercând să arătăm prin ele ce înseamnă să te naști, în ziua de azi, în mijlocul unei comunități minoritare și care sunt elementele ce conferă statut special existenței noastre central-europene.
https://kollokvium2019.figura.ro/play/ro/85
Apoi, în 20 octombrie, Teatrul German va fi prezent la Festivalul Național de Teatru, unul dintre cele mai prestigioase din țară. Ediția a 29-a se va desfășuară anul acesta între 18 și 27 octombrie, iar spectacolul TGST va avea o dublă reprezentație, în 20 octombrie, la ora 17.00 și la ora 21.00
https://fnt.ro/2019/jurnal-de-romania-timisoara/
Biletele tuturor
reprezentațiilor din cadrul turneului au fost epuizate!
Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.
Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni • Asistență de Scenografie: Ioana Popescu • Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea (a.G)
Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.